Sernik jogurtowy z gruszkami
Bardzo rzadko robię ciasta z półproduktów, ale czasem przy braku czasu skuszę się na ciasto z paczki, pod warunkiem, że w jego składzie nie ma podejrzanych składników. Tym razem wybrałam gotową masę na sernik jogurtowy i połączyłam ją z gruszkami i spodem na Wuzetkę AgusiH.
Ciasto:
- 3 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g mąki
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szklanki mocnej herbaty z cytryną i rumem
Masa:
- 2 paczki tortu jogurtowego Dr Oetker
- 1 jogurt gruszkowy (330 ml)
- 1 l mleka
- puszka gruszek w syropie lub świeże niezbyt twarde gruszki
Dekoracja:
- starta czekolada do dekoracji ok. 50g
- pokruszone bezy
Jajka ubić z cukrem do białości. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i lekko wymieszać. Wlać do prostokątnej blaszki. Piec 25 min. w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ostudzić i nasączyć herbatą.
Składniki masy zmiksować i wymieszać z pokrojonymi gruszkami. Masę przełożyć na ciasto a następnie schłodzić.
Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą.
Znajdź przepis
Wg tagów
alkohol ananas bakalie banan bezglutenowe bezy brązowy cukier budyń buraki cytryna czekolada czosnek dla dzieci ekstrakt waniliowy estragon galaretka gruszki jabłka jajka kakao kawa kleik ryżowy kukurydza kurczak marchew maślanka migdały miód mleko mleko skondensowane nutella parówki pomarańcza powidła rabarbar ryż seler konserwowy ser żółty sos sojowy suszone drożdże truskawki twaróg ziemniaki śmietana śmietana kremówkaWg daty
Najnowsze komentarze
- yoanka o Ciasto jabłkowo-budyniowe
- yoanka o Czekoladowe muffiny z nutellą
- Karolina o Czekoladowe muffiny z nutellą
- sysunia o Ciasto jabłkowo-budyniowe