Bardzo rzadko robię ciasta z półproduktów, ale czasem przy braku czasu skuszę się na ciasto z paczki, pod warunkiem, że w jego składzie nie ma podejrzanych składników. Tym razem wybrałam gotową masę na sernik jogurtowy i połączyłam ją z gruszkami i spodem na Wuzetkę AgusiH.

Ciasto:

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g  mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki mocnej herbaty z cytryną i rumem

Masa:

  • 2 paczki tortu jogurtowego Dr Oetker
  • 1 jogurt gruszkowy (330 ml)
  • 1 l mleka
  • puszka gruszek w syropie lub świeże niezbyt twarde gruszki

Dekoracja:

  • starta czekolada do dekoracji ok. 50g
  • pokruszone bezy

Jajka ubić z cukrem do białości. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i lekko wymieszać. Wlać do prostokątnej blaszki. Piec 25 min. w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ostudzić i nasączyć herbatą.

Składniki masy zmiksować i wymieszać z pokrojonymi gruszkami. Masę przełożyć na ciasto a następnie schłodzić.

Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą.

Tagged with:
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.