• 2 3/4 szkl. mąki (375g)
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 3/4 szkl. brązowego cukru
  • 1/2 kostki roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 1 szkl. maślanki
  • 1 szkl. nutelli

Rozgrzać piekarnik do 200°C, foremki na muffiny lekko posmarować masłem.

Wszystkie suche składniki wymieszać w dość dużej misce. Masło rozmieszać z jajkami, dodać maślankę i wlać do miski z mąką. Lekko wymieszać, tylko do połączenia się obu mas, nie dłużej bo muffiny będą twarde. Nałożyć 1 płaską łyżkę masy do foremek mufiinowych, dodać łyżkę nutelli i przykryć pozostałą masą.

Piec około 15-20 minut, wyjać z foremek jeszcze gorące i wystudzić na drucianej siateczce.

Źródło: bajderka – CinCin

Tagged with:
 

2 Responses to Czekoladowe muffiny z nutellą

  1. Karolina pisze:

    Ile wychodzi muffinów?:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.