Czekoladowe muffiny z nutellą
- 2 3/4 szkl. mąki (375g)
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 3/4 szkl. brązowego cukru
- 1/2 kostki roztopionego masła
- 2 jajka
- 1 szkl. maślanki
- 1 szkl. nutelli
Rozgrzać piekarnik do 200°C, foremki na muffiny lekko posmarować masłem.
Wszystkie suche składniki wymieszać w dość dużej misce. Masło rozmieszać z jajkami, dodać maślankę i wlać do miski z mąką. Lekko wymieszać, tylko do połączenia się obu mas, nie dłużej bo muffiny będą twarde. Nałożyć 1 płaską łyżkę masy do foremek mufiinowych, dodać łyżkę nutelli i przykryć pozostałą masą.
Piec około 15-20 minut, wyjać z foremek jeszcze gorące i wystudzić na drucianej siateczce.
Źródło: bajderka – CinCin
2 Responses to Czekoladowe muffiny z nutellą
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
Znajdź przepis
Wg tagów
alkohol ananas bakalie banan bezglutenowe bezy brązowy cukier budyń buraki cytryna czekolada czosnek dla dzieci ekstrakt waniliowy estragon galaretka gruszki jabłka jajka kakao kawa kleik ryżowy kukurydza kurczak marchew maślanka migdały miód mleko mleko skondensowane nutella parówki pomarańcza powidła rabarbar ryż seler konserwowy ser żółty sos sojowy suszone drożdże truskawki twaróg ziemniaki śmietana śmietana kremówkaWg daty
Najnowsze komentarze
- yoanka o Ciasto jabłkowo-budyniowe
- yoanka o Czekoladowe muffiny z nutellą
- Karolina o Czekoladowe muffiny z nutellą
- sysunia o Ciasto jabłkowo-budyniowe
Ile wychodzi muffinów?:)
Ok. 12 sztuk.