Parówki w cieście
- 250 g mąki
- 15 g proszku do pieczenia
- 150 g półtłustego twarogu
- 4 łyżki mleka
- 1 jajko
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 8-10 parówek
- 1 białko
- trochę mleka do posmarowania
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Twaróg wymieszać z mlekiem, jajkiem i olejem, posolić. Zagniatać, dodając po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkować do grubości 3-4 mm i wycinać paski o wymiarach 16 x 10 cm. Parówki zawinąć w paski ciasta, wierzch posmarować mlekiem, a boki białkiem. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Ekspresowo się je robi i są pyszne, ale wrzuciłabym jeszcze do środka kawałek żółtego sera i szczyptę przypraw.
Źródło: Kulinarny Atlas Lata
Znajdź przepis
Wg tagów
alkohol ananas bakalie banan bezglutenowe bezy brązowy cukier budyń buraki cytryna czekolada czosnek dla dzieci ekstrakt waniliowy estragon galaretka gruszki jabłka jajka kakao kawa kleik ryżowy kukurydza kurczak marchew maślanka migdały miód mleko mleko skondensowane nutella parówki pomarańcza powidła rabarbar ryż seler konserwowy ser żółty sos sojowy suszone drożdże truskawki twaróg ziemniaki śmietana śmietana kremówkaWg daty
Najnowsze komentarze
- yoanka o Ciasto jabłkowo-budyniowe
- yoanka o Czekoladowe muffiny z nutellą
- Karolina o Czekoladowe muffiny z nutellą
- sysunia o Ciasto jabłkowo-budyniowe