Domowy likier Baileys
- 1/4 – 1/2 l wódki (w zależności od preferowanej mocy trunku, ja daję raczej 1/4)
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 1/2 szkl. śmietany kremówki (ewent. mleka)
- trochę cukru pudru (niekoniecznie)
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Zamkniętą puszkę gotować na wolnym ogniu ok. 3 godziny co jakiś czas uzupełniając wodę w garnku (puszka musi być przykryta wodą). Po ostygnięciu ostrożnie otworzyć puszkę. Zimny karmel zmiksować z alkoholem, cukrem pudrem, rozpuszczoną w minimalnej ilości wody kawą i śmietanką (mlekiem).
Źródło: Galeria Potraw
Znajdź przepis
Wg tagów
alkohol ananas bakalie banan bezglutenowe bezy brązowy cukier budyń buraki cytryna czekolada czosnek dla dzieci ekstrakt waniliowy estragon galaretka gruszki jabłka jajka kakao kawa kleik ryżowy kukurydza kurczak marchew maślanka migdały miód mleko mleko skondensowane nutella parówki pomarańcza powidła rabarbar ryż seler konserwowy ser żółty sos sojowy suszone drożdże truskawki twaróg ziemniaki śmietana śmietana kremówkaWg daty
Najnowsze komentarze
- yoanka o Ciasto jabłkowo-budyniowe
- yoanka o Czekoladowe muffiny z nutellą
- Karolina o Czekoladowe muffiny z nutellą
- sysunia o Ciasto jabłkowo-budyniowe