• 1/4 – 1/2 l wódki (w zależności od preferowanej mocy trunku, ja daję raczej 1/4)
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1/2 szkl. śmietany kremówki (ewent. mleka)
  • trochę cukru pudru (niekoniecznie)
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Zamkniętą puszkę gotować na wolnym ogniu ok. 3 godziny co jakiś czas uzupełniając wodę w garnku (puszka musi być przykryta wodą). Po ostygnięciu ostrożnie otworzyć puszkę. Zimny karmel zmiksować z alkoholem, cukrem pudrem, rozpuszczoną w minimalnej ilości wody kawą i śmietanką (mlekiem).

Źródło: Galeria Potraw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.