Ciasteczka ryżowe
- 1 kostka margaryny lub masła
- 1 torebka kleiku ryżowego Bobo Vita
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- dżem lub marmolada
Wszystkie składniki zagniatamy. Wychodzi dość luźne ciasto. Nabieramy łyżeczką małe porcje ciasta i formujemy kuleczki. Lekko spłaszczamy, a w środku robimy palcem dołek, do którego wkładamy odrobinę dżemu lub marmolady (dżem nie może być za bardzo płynny). Układamy na blasze i pieczemy porcjami po jakieś 15-20 minut.
Źródło: owieczka – CinCin.cc
Znajdź przepis
Wg tagów
alkohol ananas bakalie banan bezglutenowe bezy brązowy cukier budyń buraki cytryna czekolada czosnek dla dzieci ekstrakt waniliowy estragon galaretka gruszki jabłka jajka kakao kawa kleik ryżowy kukurydza kurczak marchew maślanka migdały miód mleko mleko skondensowane nutella parówki pomarańcza powidła rabarbar ryż seler konserwowy ser żółty sos sojowy suszone drożdże truskawki twaróg ziemniaki śmietana śmietana kremówkaWg daty
Najnowsze komentarze
- yoanka o Ciasto jabłkowo-budyniowe
- yoanka o Czekoladowe muffiny z nutellą
- Karolina o Czekoladowe muffiny z nutellą
- sysunia o Ciasto jabłkowo-budyniowe