• 1 kostka margaryny lub masła
  • 1 torebka kleiku ryżowego Bobo Vita
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • dżem lub marmolada

Wszystkie składniki zagniatamy. Wychodzi dość luźne ciasto. Nabieramy łyżeczką małe porcje ciasta i formujemy kuleczki. Lekko spłaszczamy, a w środku robimy palcem dołek, do którego wkładamy odrobinę dżemu lub marmolady (dżem nie może być za bardzo płynny). Układamy na blasze i pieczemy porcjami po jakieś 15-20 minut.

Źródło: owieczka – CinCin.cc

Tagged with:
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.