Syrop czosnkowy
Przepis na syrop czosnkowy poprawiający odporność.
- sok z kilku cytryn (max.7)
- ok. 15-20 ząbków czosnku
- średni słoiczek miodu*
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem z cytryn i odstawić na 24 godziny**. Następnie przecedzić, dodac miód i dobrze wymieszać.
Syrop przechowywać w słoiczku w lodówce. Pić łyżkę dziennie (dzieci łyżeczkę).
* Przepis przewiduje średnie cytryny i średnie ząbki czosnku. Gdy użyjemy bardzo dużych cytryn można dać więcej miodu, aby syrop nie był za kwaśny.
** Dłuższe przechowywanie soku cytrynowego z czosnkiem spowoduje, że syrop będzie ostrzejszy.
Źródło: Bea73 CINCIN.cc
Znajdź przepis
Wg tagów
alkohol ananas bakalie banan bezglutenowe bezy brązowy cukier budyń buraki cytryna czekolada czosnek dla dzieci ekstrakt waniliowy estragon galaretka gruszki jabłka jajka kakao kawa kleik ryżowy kukurydza kurczak marchew maślanka migdały miód mleko mleko skondensowane nutella parówki pomarańcza powidła rabarbar ryż seler konserwowy ser żółty sos sojowy suszone drożdże truskawki twaróg ziemniaki śmietana śmietana kremówkaWg daty
Najnowsze komentarze
- yoanka o Ciasto jabłkowo-budyniowe
- yoanka o Czekoladowe muffiny z nutellą
- Karolina o Czekoladowe muffiny z nutellą
- sysunia o Ciasto jabłkowo-budyniowe